JAARVERSLAG 2021
Verslag PDF

Voorwoord

In 2021 heeft de coronacrisis niet alleen de ongelijkheid op de arbeidsmarkt opnieuw uitvergroot, maar ook de digitale en sociale kloof verbreed. Daarom is de taak van DUO for a JOB nu belangrijker dan ooit. We hebben ons gereorganiseerd en blijven vol overtuiging begeleiding aanbieden op maat van onze mentees en mentoren.

DUO in het kort...

4236 duo's in België, Frankrijk en Nederland
1569 actieve mentoren
68 medewerk(st)ers
Alles weten over Duo

2021 :
de hoogtepunten

Opening van nieuwe vestigingen, nieuwe partnerschappen, ontmoetingen, campagnes en andere evenementen. Terugblik op de onvergetelijke momenten van het jaar.

Ons programma

 • Kennismaking
  une session d'info et un entretien individuel
 • Vorming
  une formation pour les mentors
 • Samenstelling van het duo
  le matching et la 1ère rencontre
 • Omkadering
  La signature de convention, puis le suivi des duos et des intervisions pour les membres
 • Evaluatie
  Une evaluation de fin de duo

Ons mentorprogramma is zowel face-to-face als digitaal beschikbaar en heeft twee grote troeven: een gestructureerde methodologie en kwalitatieve begeleiding in acht grote stappen.

Meer lezen

Mentees

Wie zijn onze mentoren en onze mentees? Wat betekent DUO for a JOB voor hen? Wat levert het programma hen op?

Onze mentees

Mentors

Wie zijn onze mentoren en onze mentees? Wat betekent DUO for a JOB voor hen? Wat levert het programma hen op?

Onze mentoren

Onze
vestigingen

Wat zijn de specifieke uitdagingen, doelstellingen en prioriteiten van onze vestigingen?

Inkomsten en uitgaven

DUO for a JOB is volledig gratis voor onze deelnemers. Daarom is de de steun van onze financiële partners onontbeerlijk voor ons bestaan en onze ontwikkeling. We hechten bovendien groot belang aan een goed beheer van onze uitgaven.

Meer lezen

Onze partners

In 2021 kon DUO for a JOB opnieuw rekenen op het vertrouwen van overheidsinstellingen, sociale investeerders, stichtingen of bedrijven. Bedankt voor uw steun!

Ik heb weer zelfvertrouwen. Mijn mentor heeft me moed ingesproken toen ik dat nodig had en was altijd bereid om te luisteren. Ik had het gevoel dat ik in mijn zoektocht naar werk echt begrepen en gesteund werd. Ik heb betere motivatiebrieven leren schrijven, ik begrijp nu beter wat een recruiter verwacht en ik kan vacatures ontcijferen. Ik heb vooral geleerd om niet meer aan mezelf te twijfelen en ik weet nu wat mijn talenten zijn.

Adeline, mentee

Ik ben weldra klaar met mijn achtste duo en ik ben meer dan ooit overtuigd van het enorme nut van het programma. Naast zijn eerste doelstelling, namelijk jongeren helpen om een interessante job te vinden, levert DUO ook een actieve bijdrage aan een betere samenleving door contacten en solidariteit tussen generaties en culturen te stimuleren. Deelnemen aan het programma is gegarandeerd een persoonlijke verrijking, zowel voor de mentor als voor de mentee!

Bernard, mentor

Peter heeft me altijd zonder aarzelen geholpen en gesteund. DUO for a JOB is een van de beste dingen die me hier zijn overkomen. Vroeger had ik de indruk dat ik er alleen voorstond, maar sinds ik mijn mentor Peter hebt ontmoet, denk ik dat niet meer. Ik had echt iemand nodig zoals hij. Hij stelt zich heel neutraal op, zonder enig oordeel over me te vellen.

Panthea, mentee

Mentoring, dat is van een nood een deugd maken, de mentee de mogelijkheid bieden om actief deel te nemen aan de samenleving, onze beroepservaring een tweede leven geven, jezelf in vraag stellen, in contact treden met andere culturen, je eigen moeilijkheden leren relativeren...

Mohammed, mentor

Het was een prachtige ervaring. Ik kwam met vragen en dankzij Hervé snapte ik wat er werkte en wat niet. Het was niet altijd gemakkelijk, niet om dingen te zeggen en niet om dingen te horen, maar hij zei precies de juiste dingen, op een heel vriendelijke en oprechte manier. Nu weet ik wat mijn troeven en mijn zwakke punten zijn. Ik heb vertrouwen in de toekomst.

Irène, mentee

Het is altijd een enorm genoegen om deel te nemen aan het project van DUO. Het is een onwaarschijnlijke en unieke ervaring... een ontmoeting tussen twee mensen die in alle opzichten verschillen (leeftijd, ervaring, cultuur...), die evolueert naar een harmonieuze eenheid waarin je van elkaar leert en dingen met elkaar kan delen. Het is een verrijkende ervaring.

Roger, mentor

Ik heb even getwijfeld om me bij DUO in te schrijven, maar ik heb er geen spijt van! Ik heb bij Philippe veel geleerd en dankzij de regelmatige en doeltreffende begeleiding heb ik nu een job die ik enorm graag doe. Ik raad het iedereen die werk zoekt aan om zich in te schrijven!

Emmanuel, mentee

De mentoropleiding van DUO for a JOB is van hoog professioneel niveau. Vanwege de lockdown moest ik die online volgen, en het programma was perfect. Mijn eerste duo is heel goed verlopen. Het team had echt een uitstekende match gevormd met mijn mentee, met wie ik meteen goed kon opschieten. Het was een heel mooie menselijke ervaring en een groot succes, want na drie maanden had ze een job gevonden die paste bij haar profiel en die ze graag deed.

Caroline, mentor

Dankzij de ervaring bij DUO kon ik mij oriënteren, mijn carrière plannen en kreeg ik weer vertrouwen. Ik heb ook geleerd om een aantal van mijn vaardigheden waar ik niet op lette, beter te benutten, en vooral heb ik nu een betere kennis van de Belgische arbeidsmarkt. Het was een mooi avontuur en mijn mentor was altijd beschikbaar, met veel geduld en een open geest. Robert is vandaag echt belangrijk voor mij!

Souleymane, mentee

DUO is voor mij de kans om mijn professionele vaardigheden ten dienste te stellen van jongeren die op zoek zijn naar werk. DUO heeft mijn visie op migratie volledig veranderd en daar ben ik echt blij om. Ik vind zowel het contact met de mentees als met de coördinatoren heel erg fijn. Op mijn 66ste houd ik van dat contact met jongeren, hun ideeën, hun visie op de wereld en nieuwe technologieën. Ik leer ook heel wat bij!

Brigitte, mentor